2009

Et godt og sjovt år for hundetræning.

 

Vi har haft et rigtig godt år med hundetræning i Blåhøj & Filskov.

 

Vi startet op som altid den første søndag i januar, vi havde snakket om at det kunne være sjovt om vi kunne have alt lige fra hvalpe til udvidet, nu da vi var tre træner så kunne det jo ikke være noget problem, men det blev det, da der kom 23 hunde lige fra små hvalpe til videregående hunde.

 

Det var mere end Oluf, Morten og jeg kunne klare helt selv, så jeg ringede til Torben Jacobsen , Niels Egebjerg og Jørgen Jensen, spurgte om de ville være træner. Jeg fik et hurtig ja og vi kom i gang. Vi havde 10 gange hvor efter der var afslutning hvor alle hunde kom op til en prøve, vi havde fået 2 dommer til at komme og dømme. Vinder for unghunde blev på første pladsen. Bent Eg 2 vinder Tommy Thomsen og 3 pladsen gik til Finn Bøgedal. Vinder af udvidet hunde blev på første pladsen Poul Svendsen 2 vinder blev Mie Sørensen og 3 pladsen gik til Søren Møller. Derefter var der hygge i værkstedet ude ved Jørgen og Karen hvor Karen igen havde dækket flot op.

 

Vi startede op igen med forårstræning ude ved Ole Bundgaard 14 dage senere.

 

Et dejligt sted med en fantastisk natur og muligheden for at træne det hele på samme sted.

 

Hvor vi igen havde hvalpe til udvidet hold. Det var igen 10 gange træning hvor vi sluttet af med en prøve. 1 vinder af unghunde blev Anita Kjær 2 Vinder blev Susanne Andersen for de udvidet hunde blev første vinder igen Bent Eg 2 vinder Finn Andersen 3 Vinder Poul Mathiesen.

 

Ud af alle dem som var med til denne prøve skulle vi udtage et hold som skulle med til trekants dyst i Give. På vand og slæb kom Finn Andersen og Bent Eg til app. Kom Poul Svendsen og Poul Mathiesen og for unghunde kom Annette Nielsen , Tommy Thomsen og Søren Møller. Det gik rigtig godt men de kunne jo ikke lige vinde det hele, da jeg selv stillede op for Thyregod og måtte jo selv vinde vand og slæb pokalen. Men Poul Svendsen fik en flot anden plads og Tommy Thomsen fik også en flot anden plads. Vi havde en god og sjov aften og så meget godt hunde arbejde.

 

I August & September prøvede vi at lave et sammen arbejde med Thyregod om nogle trænings aftner først 4 gange i Brande som Thyregod skulle stå for de næste 4 gange var der ude ved os. Lad os sige at det har vi prøvet men i år afholder vi bare selv alle 8 gange.

 

Meningen med disse aftner var at vores hunde lige blev klar til jagttid. Men så kom der jo nogle hvalpe med og dem kunne vi jo ikke bare sende hjem så der blev også lavet hvalpe hold.

 

Da vi nu var færdige sidst i september og skulle have en velfortjent pause for hundetræning. Blev der spurgt fra dem som havde hvalpe om vi ikke kunne lave et hvalpe hold i oktober og november og det kunne vi jo godt prøve at have ude ved Morten med de 6 til 8 hvalpe, vi kunne jo også prøve med en annonce i avisen det gjorde vi, fik et hold på 18 hvalpe.

 

I september tilmeldte alle os træner os til et foredrag i Vejle. Med overskriften JAGTHUNDEN SKAL BARE LYSTER. Foredragsholder var Irene Jarnved, kendt fra TV2. Vi havde en rigtig god aften.

 

Den 27/2 har vi igen tilmeldt os til et heldags kursus inde for dansk jægerforbund, FORSTÅ DIN JAGTHUND.

 

I alt har vi haft 59 hunde igennem i år 2009 og det ser også godt ud for den nye sæson vi har ca. 30 hunde på de nye vintre hold.

 

Vi vil også genren takke alle de lodsejer som ligger træng fataliteter til, uden dem kan det ikke lade sig gøre.

 

Vi vil også byde Poul Svendsen velkommen som ny træner, hvor vi nu er 7 træner til den nye sæson.

 

På vejene af trænerne i Filskov/ Blåhøj

 

Tanja Brink.

Permanent link til denne artikel: http://hundetraening-filskov.dk/2009-aarsberatning