2013

Årsberetning for år 2013

Det går fortsat godt for hundetræning her i Filskov / Blåhøj der kommer mange langvejs fra, og det rygtes også at folk får noget ud af det. Vi er lige igen blevet kontaktet af JydskeVeskkysten om jeg kan fortælle grunden til den store succes.

Det kan jeg godt, det er det helt specielle sammenhold vi trænere har sammen, vi brænder for det vi laver og ingen bliver tvunget til at deltage, det er lysten til at arbejde med hunde og det sjov som vi har sammen, som smitter af på dem som kommer.

Vi er 10 trænere som gør et stort arbejde for Filskov/Blåhøj kommer på landkortet som et meget eftertragtet sted at træne sin hund.

Jeg kan ikke nævne vores trænere for meget så I får lige navne på os alle.

Det er Lisbet Rønbjerg, Torben Kristensen, Niels Egebjerg, Torben Jakobsen, Henrik Ross,Jørgen Jensen, Finn Andersen, Poul Mathiasen, Harald Meier og mig selv som udgør det stor træner team.

Vi startede som altid den første søndag i januar 6/1 ude i ridehallen i Blåhøj ved Jørgen Sandholm

Der kørte vi hvalpehold op til udvidethold.

Søndag d. 16/3 havde vi afslutning. Vinder for hvalpe blev. Henry Hansen og på anden pladsen Bent Hansen tredjepladsen gik til Erik Skovdal.

Unghunde. Førstepladsen gik til Torben Jakobsen, andenpladsen Janni Rasmussen tredjepladsen Iben Brink.

Udvidet blev det på førstepladsen Hans Erik Nielsen, andenpladsen Harald Meier, tredjepladsen gik til Betina Madsen.

Vi startede op igen søndag d. 7/4 ude på Møbjergvej der var vi 5 gange derefter var vi 6 gange ude på et nedlagt fiskeri på Lyngvejen ved Uhe. Der havde vi også afslutning hvor der igen var stor opbakning vi var godt 50 til spisning. Der skal lyde en stor tak til Kaj Ivan Pedersen for stor hjælp med at lave maden til os.

Vinder af unghunde blev på førstepladsen Malene Kjær, andenpladsen gik til Ninna og Maria Jensen, på tredjepladsen kom Grethe Andersen.

Vinder af den lille app. prøve, blev det på førstepladsen Torben Jakobsen, andenpladsen gik til Tilde Mathiasen og tredjepladsen gik til Iben Brink.

Udvidethold. På førstepladsen kom Harald Meier, andenpladsen gik til Hans Erik Nielsen og tredjepladsen gik til Finn Andersen.

Ud af de her vindere skulle vi jo finde 3 hold til firkantsdysten som blev afholdt d. 24/6 i Give.

Det blev jo bare en super god aften for Filskov/Blåhøj.

Fordressur vandt vi, på holdet var Torben Jakobsen, Peter Hansen, Janni Rasmussen

Apportering vandt vi også og da havde vi valgt at lave et hold med de to yngste hundeførere Tilde på 7 år og Iben på 10 år de bankede lige de andre hold ud af banen med fuldt hus, 60p ud af 60p.

Vand & Slæb vandt vi også der havde vi Harald og Hans Erik.

Så sammenlagt vandt vi det hele med 291p ud af 300 p. Hvis Torben Jakobsen havde givet sin hund mad hjemmefra så den ikke skulle spise en due, havde vi fået 296p men det gik og vi fik alle de flotte pokaler med hjem.

Så er det jo skønt at være træner.

Vi gik på sommerferie derefter til mandag d. 5 .august hvor vi startede op ude ved Nils Ove Svarre Et super dejligt sted med en fin sø. De sidste 4 gange tog vi ud til Morten hvor der også bare er nogle fantastiske omgivelser til træning.

Igen i år var der forespørgsel på et hvalpe/ unghundehold,så det havde vi i oktober / november ude i ridehallen i Blåhøj.

Mandag d. 11 november fejrede vi Mortens 46 års fødselsdag med kager og hygge efter træning ,en rigtig dejlig aften hvor man igen kunne mærke det sammenhold og hygge som vi formår at have sammen.

Torsdag d. 14. november fik jeg beskeden om at Morten var omkommet ved en ulykke, noget som for mig og min familie var så tragisk, men også for alle os trænere er det et enormt tab, han var en som vi alle så op til, han var dygtig til at kombinere seriøsitet,disciplin og humor. Han var helt klart medvirkende til at hundetræningen er blevet til sådan en stor succes herude.

Hvordan kommer vi videre når sådan noget sker, ja man kan sætte sig tilbage og gøre ingen ting, men så viste vi godt at hvis Morten havde kunnet, havde han givet os et los og sagt; kan I nu komme i gang .Og med den i tankerne valgte vi igen at stå sammen, og arrangere en minde aften med træning hvor vi inviterede alle som gik og havde gået til træning ved os igennem årene. Det var så flot at se alle dem som kom og ville mindes en helt ubeskrivelig dygtig hundefører og træner og en dejlig ven.

Der er ingenting som vil blive det samme uden Morten, men vi er kommet godt i gang igen og vi har fundet en ny træner som er Harald Meier fra Grindsted så vi igen er 10 trænere.

Jeg vil gerne som det første sige tak til alle trænere som bruger rigtig mange timer på det her og til alle lodsejere som ligger terræn og faciliteter til, og den store opbakning.

Uden jer ville vi ikke kunne have sådan en succes.

På vegne af hundetrænerne i Filskov/Blåhøj

Tanja Brink

Permanent link til denne artikel: http://hundetraening-filskov.dk/2013-aarsberetning