2014

Årsberetning for år 2014

Så er det gået et endnu et år, med hundetræning i Filskov / Blåhøj og vi kan for første gang sige at der ikke er kommet flere hunde, men vi ligger på samme antal som sidste år ca. 150 hunde har vi igennem om året, men vi har heller ikke plads eller trænere til flere. Vi er stolte af at folk køre så langt for at træne ved os, de kommer helt fra Horsens, Oksbøl og Esbjerg. Hvorfor gør de det? Ja jeg ved det godt, det er fordi vi er nogle super dygtige trænere, men hvis man ikke må rose sig selv så vil jeg lige læse op hvad folk sagde til Give Avis den aften hvor de kom forbi og snakkede med dem som kommer og træner ved os.

Citat:
Alle er velkommen om man har jagthund eller ej betyder ingen ting, der er mange gode trænere og et rigtig godt sammenhold.

En anden siger.: Her er nogle dygtige trænere og de er gode til at lære fra sig, gode til at se de fejl vi går og laver, man får simpelthen noget nyt med hjem hver gang.

Dejligt de har alle hold på en gang.

En fra Hedensted siger.: Jeg kører gerne langt for at træne et godt sted. Her har trænerne et højt fagligt niveau lige meget hvilken hund man kommer med og man er god til at præsentere hunde og førere for forskelligt terræn, hvilket er meget vigtigt.

Det er kun nogle af de flotte ord som blev sagt den aften. Jyske Vestkyst har også i år lavet en artikel.  Børn nyder hundelivet i Filskov.

Det med forskelligt terræn er nok den største udfordring vi har pt. Derfor er det vigtigt at I vil sige til hvis vi må komme nogle gange hos jer.

Heldigvis har vi fået et godt samarbejde med Kim og Marianne og Hanna og Helmuth som syntes det er et godt stykke arbejde vi laver og vi er meget velkomme der, hvilket vi sætter stor pris på.

Sidste år sluttede vi jo året med at miste Morten og jeg havde da nok mine bekymringer om hvordan det her nu skulle køre, da Morten bare var en der brændte total for den her forening. Men mine bekymringer var uden grund. Vi stod sammen alle trænere og alle opgaver er blevet delt ud, og alle tager et stort ansvar for at vi kan forsætte med den store succes.

Vi er stadig 10 trænere, Harald sprang til sidste år, men har valgt selv at gå med sin hund i år. Men så har vi fået Janus på banen som før har været træner i Brande.

Så som træner er vi Lisbet Rønbjerg, Torben Kristensen, Niels Egebjerg, Torben Jakobsen, Henrik Ross, Finn Andersen, Poul Mathiasen, Jørgen Jensen, Janus og mig selv.

Vi startede op d. 5/1 ude i ridehallen i Blåhøj havde træning 10 gange og havde afslutning d. 9/3

Der blev vinder af hvalpe 1.Jesper Nissen  2. Dennis Beck 3. Bjarne Eg

Vinder af unghunde  1. Niels Winther 2. Kenneth Østergaard 3. Lisette Østergaard

Vinder af udvidet   1.Betina Madsen  2. Hans Erik Nielsen  3.  Iben Brink

Alle vores afslutninger holder vi ude ved Tove og Finn Andersen hvor der er perfekte forhold og vi føler os meget velkommen det skal de have en stor tak for.  Halvdelen af vores forårs træning har vi også der ude.

Forårs træningen startede vi op ude ved Kim og Helmuth der var vi til midt i maj så flyttede vi som sagt ude til Finn. Vi havde afslutning d. 1/6

Vinderne blev for Hvalpe 1.Michael Lind  2. Kim  3. Grethe Andersen

Vinder for unghunde blev. 1.  Aage Nielsen  2.  Jørn Pedersen  3. Bjarne Eg

Vinder for udvidet blev det. 1. Uffe Olsen   2. Tilde Mathiasen 3. Iben Brink
Da vores firkants dyst er blevet en trekants dyst igen var det os som skulle afholde det, det gjorde vi som altid med maner, Igen blev der gjort klar ude ved Finn med fin opdækning og mad på grillen, Blåhøjs jagthornblæsere kom og åbnede prøven. Det er en super aften hvor man kan se hvor meget vi går op i det vi går og laver, tænk man kan blive så barnlige ( Alle Mand J ) men det er jo også aftenen hvor vi kan se om det dur det vi går og laver. Det kan siges kort det du´r . Vi løb af med hovedparten af alle pokaler igen i år.  Dejligt.

Derefter holdt vi en velfortjent sommerferie og startede op igen ved Kim og Helmuth d. 4/8 hvor vi havde nogle super aftner, men vi troede ikke vores egne øjne i august kom der ca. 50 hunde til de aftner, det var vildt sjovt, men det kræver også meget, vi havde afslutning d. 22/9 hvor vi bare hygger uden prøve.

Den 6/10 startede vi inden dørs træning igen ude i ridehallen i Blåhøj. Vi prøvede noget nyt i år.  Vi plejer kun at have hvalpe hold der men da der var så mange der gerne ville forsætte besluttede vi at tage unghunde med, også det gav os nogle udfordringer med pladsen i hallen de vi også der blev rigtig mange, om det er noget vi vil gøre igen er ikke helt besluttet.

Den 7 til d. 10 november tog Torben Kristensen og jeg på instruktør kursus på Sjælland  og er nu uddannet instruktører, men det er et forløb som strækker sig over nogle flere kurser vi skal på i fremtiden.  Vores mål er at flere af os trænere kommer  af sted, så vi kan forny os og blive endnu bedre.

Jeg vil som altid takke alle trænere som gør et stort stykke arbejde for det her  og til alle lodsejere som ligger terræn og faciliteter til og jeres store opbakning.

Som noget nyt vil jeg gerne takke en helt speciel dame ved navn mor Lis. Det er Mortens mor som er blevet en del af vores forening. Hun hygger om os og laver skrivebords arbejde og er med til at Mortens ånd bare altid er med i det vi laver.

 

På vegne af hundetrænerne i Filskov / Blåhøj

Tanja  Brink

Permanent link til denne artikel: http://hundetraening-filskov.dk/2014-2